woensdag 22 januari 2014

Bio Budget recept

Ovenschotel van pompoen, pastinaak en aardappel (4 personen)

Ingrediënten:
1 pompoen
1 pastinaak
600 gram aardappelen
2 uien

olijfolie
groentebouillonblokje of -poeder
1-2 tenen knoflook

Kruiden: kerrie, komijn. ketoembar, kurkuma
Verse rozemarijn en/of tijm is ook erg lekker. Peterselie.

Bereiding:
Snijd pompoen, pastinaak en aardappel in ongeveer even grote blokken.
Snijd de ui in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Doe alles in een grote platte ovenschaal of op een ovenplaat.
Strooi de kruiden en een flinke scheut olijfolie over alles heen. Hussel goed door elkaar en bak dan ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden/hetelucht); tot de stukjes van binnen zacht zijn en een knapperig randje hebben. Schep tussendoor een paar keer om.

Variaties:
* Je kunt er een volledige vegetarische schotel van maken door, wanneer je de schotel uit de over haalt er geitenkaas overheen te brokkelen
* Strooi er pastinaakchips overheen:
Snijd de pastinaak in heel dunnen plakjes. Bak bruin in een flinke scheut olijfolie die je eerst goed heet hebt laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen