maandag 20 januari 2014

Kliekjesmenu

Menu:
Vandaag weer een menu gemaakt van kliekjes. Ik had nog een bakje sperziebonen 3 stengels bleekselderie en wat zuurkool. en heb wat van mijn voorraad wortel, champignons en risotto gebruikt. Heel simpel, heel snel klaar, heel goed koop en heel lekker! De totale prijs voor deze maaltijd voor 1 persoon is € 1,25.

De soep kan de rest van de week gegeten worden met de warme maaltijd of als tussendoortje. De zoetzure salade ga ik morgen gebruiken als atjar bij de nasi.

Bloemkool/champignonsoep (ca. 2 l)



Ingrediënten:
Halve bloemkool          
2  uien                          
4 grote champignons        
drie stengels bleekselderij
scheutje olijfolie
3 groente bouillonblokjes
teentje knoflook
TOTAAL  € 1,92
totaal 1 pers 0,24

Bereiding:
Fruit de kleingesneden uien en champignons zachtjes samen met de knoflook in de olijfolie.
Doe de in stukjes gesneden bleekselderij en kleine roosjes bloemkool in de pan en voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe. Kook tot de groenten gaar zijn.
Pureer.

Paddenstoelrisotto voor 1 pers.














Ingrediënten:

1 kleine ui
1 grote champignon
handje sperziebonen
100 g risotto
scheutje olijfolie
teentje knoflook
0,5 liter paddenstoelbouillon
TOTAAL RISOTTO € 0,80

Bereiding:
Fruit de rijst in de olijfolie. Roer tot de rijst glazig is. Voeg de heel fijn gesneden champignons ui en knoflook toe en fruit een paar minuten zachtjes. Voeg steeds scheutjes bouillon toe zodat de rijst onder staat en laat de rijst langzaam de bouillon opnemen. Doe de in kleine stukjes gesneden sperziebonen erbij.
Als de rijst romig is en de risotto enigszins pappig is het gaar.

Zoetzure salade met bloemkool, zuurkool,wortel en sperziebonen 4 personen














Ingrediënten:

20 gram zuurkool
50 gram sperziebonen
1/4 bloemkool
1 kleine winterwortel
flinke scheut wijnazijn
snufje suiker
snufje kurkuma
snufje kerrie
teentje knoflook
TOTAAL SALADE  € 0,84

Bereiding:
Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in kokend water. Kook de sperziebonen gaar.
Snijd de wortel in dunne reepjes.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Wanneer je het een dag van tevoren klaarmaakt kunnen de smaken goed intrekken.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen