dinsdag 8 november 2011

Fietsen en bergen afval: dag 3

Zoals ik vanmorgen al schreef is deze dag geen dag waar ik tegenop zag of -zie (dit in tegenstelling tot een van de deelnemers aan de Alphense No Impact media Battle: Richard Lindeman, verknocht als hij is aan zijn auto ;-) Zie hier het filmpje van zijn dappere pogingen.) Deze gaandeweg steeds zonniger wordende dag lokte mij alleen maar naar buiten, dus dat heb ik ook een aantal keren gedaan. Mijn nog steeds grieperige lijf knapte er zowaar wat van op; de zon, de frisse lucht, mijn langzaam pedalende benen. Ik heb verschillende delen van Alphen doorgefietst om posters van Tisgroen Festival te verspreiden, leuk, nuttig en o zo duurzaam allemaal. Er zullen deze week nog dagen komen die ik lastiger vindt.

Toch nog even dat afval

Vandaag de derde dag van de No Impact Week; : 'Vervoer: Verbrand calorie├źn in plaats van brandstof'. Mooie slogan en voor mij met een paar pondjes teveel een echte win- win situatie ;-)
Voor ik aan vandaag begin wil ik toch nog even terugkomen op de tweede dag van de na zo'n dag komen er eigenlijk pas de overwegingen. Met een gezin van 5 personen produceren we heel wat afval. Afval scheiden: papier, glas, gft, plastic is al aardig een gewoonte geworden en een leuk klusje voor de kinderen om een beetje bij te verdienen als ze naar de glas- of papierbak gaan. Sinds er plastic bakken geplaatst zijn in Alphen spaar ik braaf plastic en fiets ik regelmatig met grote zaken naar de oranje bak. Toch ben ik gaan twijfelen of ik er wel goed aan doe doordat ik tegengestelde meningen in de media tegenkom.

maandag 7 november 2011

No Impact Week; een valse start

Mooi begin van de No Impact Week: gevloerd en ziek in bed. Zo zal ik zeker weinig impact hebben op mijn omgeving!(behalve op mijn kinderen dan want die worden heeel zenuwachtig van een zieke moeder in bed!) Vandaag is mijn hoofd een stuk minder wattig en kan ik weer beter nadenken over het hoe en wat van de NIW voor mij. Ik heb me aangemeld om mee te doen aan de No Impact Week NL, een experiment van een week (6 t/m 13 november) waarbij je stap voor stap aan de hand van thema's gaat onderzoeken hoeveel impact jouw gedrag op je omgeving heeft. Ik vind het een uitdaging deze week bewust te kijken hoeveel ik eigenlijk verbruik: wat zijn mijn gewoontes, en wat betekent dat eigenlijk voor mijn omgeving? Eens even stil staan bij wat ik consumeer en wat het effect daarvan is;op mijn omgeving maar ook op mijzelf. Van gedachtenloos gedrag naar bewust zijn van mijn keuzes. Een week; dat moet toch te doen zijn?