vrijdag 11 maart 2011

Stop nou maar met dat zoeken naar balans!

Het is nogal in om bewust bezig te zijn met Balans. Minder stress; meer wellness. De bedrijfstak waar de grootste groei is geweest afgelopen twee jaar, en die nog steeds groeit is die van de Wellness. Zen is In. Aandacht voor je lijf alleen is niet genoeg, meditatie is hot. Balans lichaam en geest, balans prive en werk...

Wat is dat toch met die balans? Is het dan niet goed zoals het is? Mag je soms niet meer uit je evenwicht, in de put, moe, depri zijn?


Juist het streven naar minder stress verhoogt de spanning en de overtuiging dat we het niet goed doen. Zo komt balans op ons to do lijstje te staan en is het weer een taak erbij. Minder stress meer wellness is ook maar een idee. Zo lang het op je to do lijstje staat zal het iets blijven van de toekomst, van nog niet bereikt hebben. Ik vind dat balans een belangrijk item in ieders leven en op ieder terrein zou moeten zijn. Ik ben er van overtuigd dat je balans niet moet zoeken maar ervaren. Het maakt niet uit op welk terrein je zoekt naar balans, of dat nou werk, gezinsleven, opvoeding, gezondheid, communicatie of iets anders is.
Maar mensen: laten we stoppen met zoeken, plannen, projecteren.
Ik heb 1 simpele tip: Stop met plussen en minnen of de balans wel goed is in jou leven en ga het eens Beleven. Dat betekent dat je je hoofd, hart èn lijf gebruikt dus dat je

       *   Bedenkt hoe het nu is, hoe je het zou willen hebben en wat maakt dat daar eventueel nog verschil tussen zit, schrijf dat op en laat het dan even los
            
*   
Je voelt, echt alleen maar voelen, wat je het liefste zou willen; met andere woorden: waar gaat je hart naar uit? Hoe voelt dat NU, nu:  dit moment?

      *   Je je lichaam ervaart (dat is observeert en voelt) hoe jouw fysieke toestand nu op dit moment is. Verander niets, forceer niets maar wees je gewaar.
Grote kans dat wanneer je dit iedere dag doet, je meer Balans in je leven ervaart. Neem de tijd: denk: Balans, voel en ervaar, al is het 5 minuten.

Uitnodiging: Deel jouw inzichten, gevoelens en ervaringen en doe mee aan de Blogkermis over Balans Body en Mind!

Hoe denk jij over Balans tussen Body en Mind?
Ik heb over dit onderwerp een Blogkermis georganiseerd en nodig serieuze gastbloggers uit een bijdrage te schrijven. Wil je weten wat een Blogkermis is? Klik dan hier.
Wordt jouw bijdrage geplaatst dan maak je kans op twee gratis kaarten voor een Klankreis, een uitstekend middel om balans ten volle te ervaren.

1 opmerking:

  1. Mooi blogje weer. Het is dat ik al moeite genoeg heb mijn eigen blog te vullen anders zou ik direct in gaan op je uitnodiging!

    BeantwoordenVerwijderen