woensdag 28 december 2011

Sta jij weleens stil?

Even stilstaan...Voor iemand die graag 'gaat' geen gemakkelijke opdracht.Ik ben zo iemand die graag onderweg is, er zijn altijd ideeën, er is altijd wat te ontdekken, er is altijd nog meer. Ik krijg energie van creëren, van ondernemen.  Het maakt me blij en de energie gaat bruisen; en nog meer ideeën buitelen dan over elkaar. Toch heb ik ook geleerd dat even stilstaan soms meer beweging creëert dan almaar doorgaan. Daardoor kunnen ideeën vorm krijgen, wortelen en behoud ik mijn energie. En even stilstaan doet me ook meer beseffen waar ik al ben, een waardevol inzicht.

Mijn kwaliteit is: overal mogelijkheden te zien. Dat is een motor in mij die me steeds weer nieuwe gebieden doet ontdekken. Voor een ondernemer een prima eigenschap; zo blijf ik creatief en in beweging.
Leerpunt voor mij is naast alle beweging ook aandacht te hebben voor stilstaan, Even niets dan ervaren wat er nu al allemaal is. Ik leer dat steeds meer en leer ook steeds meer wat het me brengt. Ervaren en beleven wat er allemaal al is, wat er bereikt is is een enorme bron van energie. Een heel andere energie dan die me een nieuw plan doet uitdenken. De energie van stilstaan geeft me een gevoel van verwondering, en vaak ook dankbaarheid, soms ontroering. Wauw! Dit is er allemaal al! Als ik dit ervaar merk ik dat mijn ideeën vervolgens meer ingebed worden in een geheel, ze zijn meer geïntegreerd en onderdeel van de ziel van mijn onderneming, van wie ik ben. Het geeft me een diep gevoel van tevredenheid en rust en het voelt goed om vanuit die rust vervolgens verder te creëren. Naast ondernemen dus ook opnemen. Ik ben het nog aan het leren en ben blij met de stappen die ik zet. Regelmatig mediteren helpt mij met aandacht te zijn bij wat ik doe.
Wat helpt jou om regelmatig stil te staan?

1 opmerking:

 1. Heel herkenbaar . . . Wat mij helpt: vandaag staat mijn fiets bij de fietsenmaker (auto heb ik niet), maar ik wil wel graag naar mijn afspraak, zo'n 1,5 uur wandelen bij elkaar.
  Thuisgekomen ervaar ik dat dat eigenlijk wel heel fijn was: het ontspant en de ontspanning zorgt voor nieuwe inspiratie.
  Kortom: soms 'gewoon' toegeven aan dat wat er is . . .

  Zie ook mijn blogs die o.a. ook daar over gaan:
  http://sonjabroekhuizen.nl/blog/hoe-gaat-het-met-jou
  http://sonjabroekhuizen.nl/blog/over-het-leven

  (((ik zie nergens waar ik mijn naam kan invullen, dus dan maar even hier: Sonja Broekhuizen)

  BeantwoordenVerwijderen