woensdag 10 februari 2010

BIO BTW vrij

Sinds enige tijd is er de actie BIO BTW vrij; pleidooi om biologische voeding (tijdelijk) vrij van BTW te maken zodat het makkelijker toegankelijk wordt, meer mensen van bio- producten gebruik gaan maken en op termijn de prijs dus ook omlaag kan.

Voor diegenen die de actie ondersteunen en verder willen helpen: ga naar de site en onderteken de petitie om de overheid te stimuleren actie te nemen:
http://www.biobtwvrij.nl/

Biologische producten zijn lekker, doen je goed en geven je energie; waardoor je gezond blijft. Er is een toename van consumptie van biologische producten zo merken de grootwinkelbedrijven. Zo zie je maar hoe het werkt: Aanbod creeert vraag en vervolgens creeert de toegenomen vraag weer meer (laagdrempeliger) aanbod.
Voeding is de basis van een gezond leven. Toch gaan we daar te vaak achteloos mee om.
Voor velen van ons is het moeilijk om los te komen van ons vaste eetpatroon, overtuigingen rondom voeding, bepaalde vaste gewoontes. Weet je eigenlijk wel wat bepaalde producten voor je kunnen doen? Bijvoorbeeld voeding die je echt energie geeft, gerechten die je helpen je te concentreren, of die voorkomen dat je verkoudheid doorzet, lekkere maaltijden van eenvoudige producten die je in jouw eigen supermarkt koopt. Ingewikkeld is het niet, vaak is er net een zetje voor nodig om op een idee te komen, een gewoonte in een andere richting te buigen...
Wil jij ook geinspireerd worden en ideeen op doen die passen bij jouw leefstijl en situatie rondom thema's als: overgewicht, vermoeidheid, kinderen en groente?
Praktische en to the point tips waar je echt wat aan hebt, gecombineerd met een analyse of advies op maat voor jouw situatie?
Kom dan naar een van de thema avonden rondom Bewust omgaan met voeding in UMAI vanaf 22 april iedere maand op donderdag. Zie http://www.umai.nl/, of volg ons op Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten