dinsdag 30 juni 2009

Vrije keuze voor geneesmiddelen

Europese Alliantie van Initiatieven voor Toegepaste Antroposofie / ELIANT is in antroposofisch initiatief dat strijdt voor de vrijheid om zelf geneesmiddelen te kiezen.
De wetgeving van de EU is sluipenderwijs steeds meer beperkingen en zelfs verboden aan het invoeren voor natuurlijke geneesmiddelen en voeding. Dit is heel nadelig voor antroposofische en ayurvedische middelen. Die moeten aan criteria voldoen waar ze niet aan kunnen voldoen.
Voorbeelden van de nieuwe regels:
- geen natuurlijke vitaminen meer in baby- en kindervoeding (zgn. voedselveiligheid).
- een groot deel van alle antroposofische geneesmiddelen (en ook van andere natuurlijke middelen, zoals ayurvedische) valt buiten de toegestane samenstelling en wordt dus verboden De enige reden is dat de registratie-criteria zo zijn opgesteld dat deze middelen erbuiten vallen).
Vreemd genoeg worden juist de meest natuurlijke middelen verboden.
Er zijn niet genoeg politieke partijen die tegen de bemoeizucht van de overheid in actie willen komen. Maar bij 1 miljoen handtekeningen is de EU verplicht te luisteren. Daarom is het ontzettend belangrijk dat veel mensen Eliant steunen met handtekeningen. De stand is nu 780.000. Dus: vertel het door vertel het door!

Eliant is een antroposofisch initiatief, maar de zaak waar zij voor strijden is veel breder. Het gaat niet alleen om alternatieve geneeskunst en babyvoeding maar om de vraag in hoeverre wij toestaan dat de overheid (in dit geval de EU) onze vrije keuze beperkt.

Dit initiatief kun je steunen met een handtekening en eventueel verspreiding per mail binnen je eigen netwerk.
Onderteken op http://www.eliant.nl of http://www.eliant.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten