donderdag 7 januari 2010

Alle beetjes helpen echt


Soms lees je berichten waar je opeens blij van wordt: De start van de 'Plastic Heroes' in Alphen blijkt een groot succes. Zo zeer dat er deze maand nog 8 oranje containers bijkomen. Veel gemeenten in ons land stimuleren sinds kort het gescheiden inzamelen van plastic. Mensen kunnen hun plastic afval inzamelen in speciale oranje containers. In Alphen sinds november vorig jaar.
Wethouder Hans Groen in ’t Wout: “Bewust afval scheiden levert milieuwinst én geld op. Dit komt ons allen ten goede. Het is beter voor de leefomgeving én de verwerkingskosten zijn lager. Met als resultaat een lagere afvalstoffenheffing.’ Lees hier meer
Ik merk dat ik er plezier in heb het plastic in te zamelen en schrik van de hoeveelheden. Talloze blisterverpakkingen., plastic dekseltjes, potjes, flessen en flesjes, plastic folie om producten en tijdschriften heen...mijn vuilnisbak is sinds enkele maanden aanzienlijk leger. Het kost niet echt veel moeite, even plastic apart zetten en naar het winkelcentrum rijden om daar de zak in de container te doen.


Ik moest opeens weer denken aan de berichten over het plastic eiland in zee.  Afschuwelijke beelden van vissen met plastic in hun maag, of compleet verstrikt in slierten afval. De bestaande eilanden ruimen we er niet mee op maar door het plastic apart aan te leveren kan er misschien verstandiger mee omgesprongen worden. Laat het eigen voordeel dan zijn de lagere afvalheffingen....hebben we er allemaal wat aan.
Scheiden dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten